Netwerk: van zwakke schakel naar belangrijk voordeel

Hyperconverged-oplossingen verenigen storage, servers en netwerk in één geïntegreerd systeem. Toch wordt hierbij vaak het netwerk als een ondergeschoven kindje behandeld, terwijl dit juist cruciaal is voor de performance op langere termijn. Het is dan ook geen verrassing dat veel organisaties na de implementatie van traditionele hyperconverged-systemen tegen problemen aanlopen.

Netwerkproblemen vaak te laat geconstateerd

De installatie van een hyperconverged-oplossing verloopt vaak goed. De oplossing is in no-time aangesloten en kan meteen worden gebruikt, maar wanneer de eerste applicatie beschikbaar gesteld moet worden komen de netwerkproblemen aan het licht. Het uitrollen van de applicatie duurt lang, waardoor er niet snel ingespeeld kan worden op eisen vanuit de organisatie. Vervolgens moet de integratie van het netwerk opnieuw bekeken worden. Wanneer het netwerk wel direct optimaal zou functioneren, dan zouden applicaties veel sneller in de lucht zijn. Er kan in dat geval ’s ochtends een applicatie aangevraagd worden die nog dezelfde middag volledig functioneert en ook voor de juiste medewerkers beschikbaar gesteld is.

Cruciaal voor uw storage-omgeving

Daarnaast is het storage-platform binnen een hyperconverged-omgeving volledig afhankelijk van het netwerk. Wanneer u gebruikmaakt van hyper-converged, wordt storage gevirtualiseerd en verspreid over verschillende server-clusters. De communicatie tussen deze clusters is van essentieel belang voor de performance van het datacenter. Binnen veel hyperconverged-oplossingen is deze communicatie echter verre van optimaal en vertraagt daarmee processen. Door een netwerk te integreren waarmee alle nodes in het cluster snel in één stap bereikt kunnen worden, hoeft u zich geen zorgen te maken over netwerkproblemen die workloads vertragen.

Geef het netwerk de aandacht die het verdient

Als netwerkspecialist weet Cisco als geen ander wat het belang is van een netwerk dat een goede performance levert. Daarom zorgt Cisco’s next-generation hyperconverged-oplossing HyperFlex ervoor dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over de performance en efficiëntie van uw datacenter. In HyperFlex heeft het geïntegreerde netwerk de aandacht gekregen die het verdient.

 

Ga terug naar Blogs