Hoe kan ik snel een nieuwe applicatie implementeren?

Als IT-manager krijg je regelmatig de vraag om snel een nieuwe applicatie in de lucht te brengen. Toch is het vaak lastig om aan deze vraag te voldoen, doordat de IT-omgeving vol staat met meerdere systemen van verschillende vendors. Het implementeren van een nieuwe applicatie wordt hierdoor een tijdrovend proces en de medewerkers op de werkvloer moeten lang op hun gewenste functionaliteiten wachten. Door gebruik te maken van alles-in-één-oplossingen, zoals hyperconverged-systemen, kun je dat proces flink versnellen.

Met enige regelmaat worden er nieuwe applicaties op de markt gebracht die het voor medewerkers op de werkvloer eenvoudiger maken om bijvoorbeeld klantcontact te onderhouden, bedrijfsdata te analyseren of gegevens uit te wisselen. Doordat dit het werk van de medewerkers eenvoudiger maakt, zien zij natuurlijk het liefst dat deze applicaties op zeer korte termijn geïmplementeerd worden. Als IT-manager kan je hiermee voor een grote uitdaging komen te staan.

Meerdere systemen, verschillende vendors

Het snel in de lucht brengen van een nieuwe applicatie is namelijk niet zomaar gedaan. De kans is groot dat de IT-omgeving van de organisatie bestaat uit meerdere racks, waarin meerdere systemen staan van verschillende vendoren. Soms vereisen nieuwe applicaties dat de appliance waarop deze geïmplementeerd wordt, voorzien is van de nieuwste software. Echter, wanneer deze appliance geüpdatet wordt, bestaat de kans dat deze niet meer compatibel is met de andere appliances in het rack, waardoor alle appliances geüpdatet moeten worden. En wanneer alle appliances geüpdatet zijn, is de software van verschillende vendoren dan nog geschikt voor elkaar?

Eenvoud en efficiëntie

Met een hyperconverged-oplossing is er slechts één appliance waarop de applicatie geïmplementeerd hoeft te worden. Bovendien is deze appliance afkomstig van een enkele vendor, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de verbindingen tussen appliances van verschillende vendors. Dit versnelt het proces naar livegang van de applicatie aanzienlijk, waardoor je medewerkers snel blij kunt maken en zelf tijd overhoudt voor andere werkzaamheden.

Wil je meer weten over hyperconverged-oplossingen? Bekijk dan de website of meld je aan voor deze blogreeks!

Ga terug naar Blogs